De Vitrine

De plek waar wetenschap en erfgoed elkaar ontmoeten

Paul Dijstelberge

Over

De Vitrine maakt gebruik van software die speciaal is geschreven om blogs sneller en eenvoudiger te kunnen publiceren en achteraf te corrigeren. Documenten worden aangemaakt in Word en in een map in Dropbox geplaatst. Het programma maakt er vervolgens een web-pagina van. Wijzigingen in het oorspronkelijke document worden meteen doorgevoerd op het web.

Docenten én studenten kunnen zich bij ons aanmelden als redacteur. Zij krijgen dan toegang tot het systeem en kunnen zelf stukken redigeren en plaatsen.

Iedereen die bij ons wil publiceren is van harte welkom. Als u belangstelling heeft horen we dat graag. U ontvangt dan een voorbeeld-document met wat eenvoudige aanwijzingen voor tags, titel, afbeeldingen en bijschriften.

Alle onderwerpen zijn welkom in alle talen, met een voorkeur voor de geschiedenis van uw vak en het moet interessant voor een breder publiek dan universitair geschoolde specialisten. De enige eisen zijn: wetenschappelijk van inhoud, maar toegankelijk geschreven en voorzien van mooie illustraties.

De Vitrine is er ook voor onderzoekers van buiten de universiteit. Die kunnen documenten opsturen aan p.dijstelberge@uva.nl

Gestreefd wordt om in de zeer nabije toekomst een twee-wekelijkse nieuwsbrief te publiceren over de nieuwste teksten.

Paul Dijstelberge is universitair docent boekwetenschap en conservator oude drukken aan de Universiteit van Amsterdam.